Туршия от тиквички

Приготвяне:
8 тиквички се нарязват на пръчици или колелца, престояват 2 часа в марината от 2 ч. ч. вода и половин ч. ч. сол

Отделно се приготвя друга марината от 5 ч. ч. ябълков оцет, 4 ч. ч. захар, 1 супена лъжица хардал и 1 чаена лъжица копър. Може да се сложат 2-3 люти чушки и 2-3 клонки керевиз. Тази марината ври 5 минути.

В буркан слагаме тиквичките, отгоре чесън и копър, заливаме с маринатата покриваме с лозов лист.
Стерилизира се 10 минути.
 
Виж още:
Бобена салата
Гръцка туршия

реклама

Коментари 0 коментара Добави коментар




Блогосфера на Златната възраст

Реклама


Търсене
 ключова дума
пълно съвпадение
някоя от думите
всички думи
Абонамент


Реклама
СУДОКУ

Инструкции

Препоръчваме: Az-jenata.bg - списание за модерната жена Аз детето - детският портал

gemius